J.nr. 252633 jm/es

VEDTÆGTER

EJERFORENINGEN GRØNLANDSPARKEN 50 A – 68 C
Hjemsted, navn og formål:

§ 1.
Foreningens navn er Ejerforeningen Grønlandsparken 50 A – 68 C.

Foreningens hjemsted er Esbjerg.

§ 2.
Ejerforeningens formål er at administrere samtlige de fælles anliggender, der knytter sig til driften af ejendommen martr. Nr. 2 ib Gjesing by, Bryndum, og at varetage lejlighedsejernes interesser.

§ 3.
Ejendommen består af 45 lejligheder samt et antal fællesrum og fælles indretninger, jf. den på ejendommen tinglyste anmeldelse og fortegnelse over ejerlejlighederne.

Medlemskab:
§ 4.
Enhver lejlighedsejer i ejendommen er medlem af foreningen.
Medlemskabet og ejendomsretten til den pågældende ejerlejlighed skal altid være sammenhørende.

Medlemskabet indtræder fra det øjeblik, hvor skødet på lejligheden foreligger endeligt tinglyst. Når skødet er således tinglyst, anses medlemskabet for at være indtrådt fra overtagelsesdagen at regne.

Generalforsamlingen:
§ 5.
Generalforsamlingen er ejerforeningens øverste myndighed.

De af bestyrelsen trufne afgørelser kan af hvert medlem, hvem afgørelsen vedrører, indbringes for generalforsamlingen.

Beslutninger på generalforsamlingen træffes ved stemmeflerhed, idet hver ejerlejlighed har en stemme.

Til beslutninger om væsentlige forandringer af bestanddele og tilbehør eller om salg af væsentlige dele af disse eller om ændring i denne vedtægt kræves dog, at 2/3 af de stemmeberettigede stemmer herfor.

Såfremt mindre end halvdelen af de stemmeberettigede, og såfremt mindst 2/3 af de mødte efter antal stemmer for forslaget, afholdes en ny generalforsamling inden 14 dage. På denne generalforsamling kan forslaget vedtages når 2/3 af de fremmødte stemmeberettigede stemmer herfor.

§ 6.
Hvert år afholdes ordinær generalforsamling i uge 19 eller 20.

Dagsordnen for denne skal mindst omfatte følgende punkter:
 

1. Valg af dirigent.
2. Formandens beretning og godkendelse af denne.
3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab og godkendelse heraf.
4. Fremlæggelse og godkendelse af ejerforeningens budget.
5. Fastsættelse af den enkelte ejers a’conto bidrag til fællesudgifter og varmekonto.
6. Valg af formand eller kasserer for ejerforeningen, for så vidt denne er på valg.
7. Valg af andre bestyrelsesmedlemmer og suppleanter.
8. Valg af revisor.
9. Indkomne forslag.
10. Eventuelt.
Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når bestyrelsen finder anledning dertil, når mindst 1/4 af ejerforeningens medlemmer begærer dette, eller når en tidligere generalforsamling har besluttet det.

§ 7.
Generalforsamlingen indkaldes af bestyrelsen med mindst 14 dages varsel, ekstraordinær generalforsamling dog kun med 8 dages varsel.

Indkaldelsen skal angive tid og sted for generalforsamlingen, samt dagsordenen. Forslag, der agtes stillet på generalforsamlingen, skal fremgå af indkaldelsen, ligesom regnskabet skal fremsendes samtidig hermed.

§ 8.
Ethvert medlem har ret til at få et emne behandlet på generalforsamlingen. Begæring herom må være formanden i hænde senest den 9. April

Stemmeretten kan udøves af et medlems ægtefælle eller samlever.

§ 9.
I en af bestyrelsen autoriseret protokol optages et kort referat af generalforsamlingen. Denne underskrives af dirigenten, formanden og bestyrelsen.

Bestyrelsen :

§ 10.
Bestyrelsen vælges ved skriftlig afstemning af generalforsamlingen. Den består af 3 medlemmer foruden formanden og kassereren, der vælges særskilt for en 2 årig periode. Formanden og kasserer kan ordinært ikke være på valg samme år.

Valgbare er kun foreningens medlemmer og disses ægtefæller / samlevere.

Formanden afgår i ulige år og kassereren i lige år. Af bestyrelsens øvrige medlemmer og suppleanter afgår halvdelen hvert år. Afgangsordenen bestemmes for samtidig valgte medlemmer og suppleanter ved lodtrækning og eller ved den rækkefølge, i hvilken de er valgt. Genvalg kan finde sted.

Der opstilles mindst så mange medlemmer, som der kræves til bestyrelsen. Ud af de opstillede er de der opnår flest stemmer valgt i bestyrelsen.

Suppleanter vælges efter valg til bestyrelsen. Suppleanter vælges for 1 år ad gangen. Suppleanterne prioriteres i forhold til deres stemmetal.

Kommer antallet af bestyrelsesmedlemmer ved afgang mellem to på hinanden følgende generalforsamlinger ned under 5, indtræder de valgte suppleanter i bestyrelsen. Findes ingen suppleanter, indkaldes til ekstraordinær generalforsamling til valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter.

Bestyrelsen vælger næstformand og en sekretær af sin midte.

Ved en forretningsorden kan bestyrelsen træffe nærmere bestemmelse om udførelse af sit erhverv.

Formanden, kassereren og bestyrelsens medlemmer kan tillægges honorar, når generalforsamlingen har truffet beslutning herom

§ 11.
Bestyrelsen har ledelsen af ejerforeningens anliggender.

Det påhviler bestyrelsen at sørge for god og forsvarlig varetagelse af ejendommens fælles anliggender, herunder betaling af fællesudgifter, tegning af sædvanlige forsikringer, herunder brandforsikring og kombineret grundejerforsikring, renholdelse, vedligeholdelse og fornyelser i det omfang, sådanne foranstaltninger efter ejendommens karakter må anses påkrævede. Bestyrelsen fører forsvarligt regnskab over de på fællesskabets vegne afholdte udgifter og oppebårne indtægter, herunder de af ejerne afkrævede bidrag til fælles udgifter.

Bestyrelsen kan antage en administrator til bistand ved varetagelse af ejendommens daglige drift.

12.
Bestyrelsen skal træde tilbage, såfremt et flertal på en generalforsamling træffer beslutning herom.

Dog er det en betingelse for et sådant forslags fremsættelse på generalforsamlingen, at et flertal, før forslaget går til afstemning, kan opstille kandidater til en ny bestyrelse.

I tilfælde af bestyrelsens tilbagetræden vælges den nye bestyrelse efter reglerne i paragraf 10, stk. 1, 2 & 3.

13.
Bestyrelsesmøde indkaldes af formanden eller i hans forfald af næstformanden så ofte, anledning findes at foreligge, samt når 2 medlemmer af bestyrelsen begærer det.

Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når formanden eller næstformanden og yderligere mindst 2 medlemmer er tilstede.

Beslutning træffes af de mødende bestyrelsesmedlemmer ved simpelt flertal. Står stemmerne lige, gør formandens eller i hans forfald næstformandens stemme udslaget.

I en af bestyrelsen autoriseret protokol optages kort beretning om forhandlingerne. Beretningen underskrives af de bestyrelsesmedlemmer, der har deltaget i mødet.

Administrator :
§ 14.
Administrator varetager foreningens interesser og administrerer ejendommen med ansvar overfor bestyrelsen og er berettiget til at deltage i bestyrelsens møde, dog uden stemmeret.

Det påhviler administrator sammen med bestyrelsen og under bestyrelsens tilsyn og ansvar at sørge for god og forsvarlig varetagelse af ejendommens fælles anliggender, herunder betaling af fællesudgifter, tegning af sædvanlige forsikringer, renholdelse, vedligeholdelse og fornyelse i det omfang, sådanne foranstaltninger efter bestyrelsens påbud anses påkrævede.

Administrator fører på bestyrelsens vegne forsvarligt regnskab over de på fællesskabets vegne afholdte udgifter og oppebårne indtægter, herunder de af ejerne afkrævede bidrag til fællesudgifter og varme.

Det er dog en forudsætning, at administrationen foretages af administrator på normal og fuldt forsvarlig måde.

Tegningsret :
§ 15.
Ejerforeningen forpligtes ved underskrift af formanden eller næstformanden for bestyrelsen sammen med et andet medlem af denne.

Regnskab og bidrag til Fællesudgifter

§ 16.
Det påhviler bestyrelsen eller administrator hvert år at udarbejde et driftsregnskab, en status og et driftsbudget.

Regnskabet revideres af den i paragraf 17 nævnte revisor og forelægges foreningens ordinære generalforsamling – underskrevet af bestyrelsen.

Udgifterne i henhold til det af generalforsamlingen godkendte budget fordeles på medlemmerne i forhold til fordelingstal, med følgende modifikationer:

Renovation og renovationsafgift, revision og administration fordeles på hver ejerlejlighed med lige store beløb uanset fordelingstal.

Vand og vandafledningsafgift fordeles ligeligt efter forbrug iflg. måler i den enkelte række.

Varme i de enkelte lejligheder betales efter individuelt forbrug iflg. særskilt måler.

Varme aflæst efter måler i de enkelte fællesrum fordeles ligeligt mellem brugerne af de enkelte fællesrum.

El forbrug i de enkelte store lejligheder (fordelingstal 396 og 264) afregnes af de enkelte lejligheder iflg. forbrug direkte overfor leverandør.

El i de store lejligheders fællesrum fordeles som varme i fællesrum.

El forbrug i de enkelte små lejligheder afregnes iflg. aflæsning af bimåler for individuelt forbrug.

El i fællesrum afregnes ligeligt for den enkelte række iflg. aflæsning af måler.

Bidragene betales månedsvis efter bestyrelsens anvisning. Bidragene udgør altid kun a’conto beløb, således at ejerne kan opkræves for et ekstra beløb til dækning af fællesudgifter og varme.

Bestyrelsen kan i perioden mellem to på hinanden følgende ordinære generalforsamlinger forhøje det i stk. 3 nævnte bidrag til de fællesudgifter, når dette er absolut nødvendigt for bestridelse af de i fællesskabet påhvilende udgifter med omgående virkning for ejerne.

Ved senere indbetaling kan bestyrelsen pålægge ejeren en rimelig forsinkelsesafgift.

Revision:
§ 17.
Ejerforeningens regnskab revideres af en anerkendt revisor, der vælges af generalforsamlingen.

Revisor afgår hvert år. Genvalg kan finde sted.

I forbindelse med sin revision skal revisor undersøge om forretningsgangen er betryggende.

Revisor har adgang til at efterse alle regnskabsbøger og beholdninger og kan fordre enhver oplysning, som han finder af betydning for udførelsen af sit hverv.

Der føres en revisionsprotokol. I forbindelse med sin beretning om revision af årsrapporten skal revisor angive, hvorvidt han finder forretningsgangen betryggende.

Hver gang indførsel i revisionsprotokollen er sket, skal den fremlægges på førstkommende bestyrelsesmøde og de tilstedeværende medlemmer af bestyrelsen med deres underskrift bekræfter, at de har gjort sig bekendt med indførelsen.

Årsregnskab:
§ 18.
Foreningens årsregnskab går fra den 1. januar til den 31. december

Det vedtagne årsregnskab underskrives af bestyrelsen og påtegnes af revisor.

Grundfond:
§ 19.
Når det begæres af mindst 1/4 af foreningens medlemmer efter antal skal der til bestridelse af de fælles udgifter, jf. paragraf 11, stk. 2, oprettes en grundfond, hvortil ejerne årligt skal bidrage med et af generalforsamlingen fastsat beløb.

Sær og fællesejendom
§ 20.
Ejerne af ejerlejlighederne ejer i fællesskab samtlige fællesarealer, parkeringspladser, veje, stier m.v.

Endvidere ejer de i fællesskab cykelrum samt vaske- og tørrerum med de heri værende tekniske installationer, dog således at hver blok selv råder over sine fællesrum.

Den enkelte lejligheds andel i dette fællesskab angives ved det i den på ejendommen tinglyste fortegnelse over ejerlejlighedernes anførte fordelingstal.

Til lejligheden hører i samme forhold rettigheder og forpligtigelser for ejeren, som deltager i et samtlige ejer omfattende fællesskab.

De her i paragraf 20 omhandlende rettigheder og forpligtigelser kan ikke adskilles fra ejendomsretten til lejligheden.

Vedligeholdelse:
§ 21. A.
Den fælles vedligeholdelse omfatter murværk, døre og vinduer til fællesrum samt alle fællesarealer og fællesanlæg i øvrigt, rør, faldstammer, aftrækskanaler, hoved-elledninger m.v.

Enhver ejer er pligtig til at give bestyrelsen og de af dem anviste konsulenter og håndværkere adgang til sin lejlighed, når det måtte være påkrævet af hensyn til reparationer, moderniseringer m.v. eller ombygning.

Ejerne må ikke foretage udvendig maling af træværk eller murværk uden efter forud indhentet, skriftlig tilladelse fra bestyrelsen og i overensstemmelse med de direktiver, som bestyrelsen måtte have givet som betingelse for tilladelsen.

Bestyrelsens beslutning med hensyn til iværksættelse af vedligeholdelsesarbejder er endelige og forpligtende for medlemmerne.

Eventuelle protesterende medlemmers opfordring til afklaring af bestyrelsens beslutning på ekstraordinær generalforsamling har dog opsættende virkning.

Såfremt bestyrelsen træffer beslutningen om at iværksætte vedligeholdelsesarbejder, som ikke er tvingende nødvendige, og som vil medføre, at de i paragraf 16. stk. 3 nævnte bidrag overskrider det anførte beløb, kan det pågældende arbejde ikke iværksættes før generalforsamlingens godkendelse foreligger.

B.
Vedligeholdelse af den enkelte ejerlejlighed, herunder have og snerydning af fortov, påhviler alene ejeren.

Denne vedligeholdelse omfatter såvel maling, hvidtning, tapetsering og anden vedligeholdelse som fornyelse af gulve, træværk, murværk, puds, elektriske installationer, vandhaner, badeværelsesinstallationer m.v.

Såfremt vedligeholdelsen af en ejerlejlighed forsømmes, således at den efter bestyrelsens skøn er til gene for de øvrige lejlighedsejere og beboere enten direkte eller derved, at lejligheden ved sin tilstand virker nedsættende på værdien af en eller flere af lejligheder eller forringer den samlede ejendoms almindelige standard, kan bestyrelsen kræve fornøden vedligeholdelse, udbedring og istandsættelse foretaget indenfor en frist af 1 måned for ejerens regning.

Hvis ejerlejlighedsejeren ikke efterkommer den af bestyrelsen givne skriftlige tilladelse jfr. § 21 A, 3. afsnit er bestyrelsen efter skriftligt påkrav med 1 måneds frist ligeledes berettiget til at foranledige istandsættelse/udbedring for ejers regning. Ejerforeningen kan uden rettergang evt. ved hjælp af ejerforeningens panteret jfr. § 24 opkræve beløbet hos ejerlejlighedsejeren.

Fælles installationer, moderniseringer m.v.
§ 22.
Enhver lejlighedsejer er pligtig af medvirke til at betale en forholdsmæssig andel i større anlægs- og driftsudgifter ved moderniseringer, nyinstallationer m.v., som vedtages af generalforsamlingen med 2/3 af stemmerne efter antal.

Ejerlejlighedens omfang og benyttelse:

§ 23.
En ejerlejlighed omfatter et areal, der er beskrevet i anmeldelsen til tinglysning og det hermed fulgte kort over den pågældende ejerlejlighed samt andel i fællesrettigheder.

Enhver lejlighedsejer har brugsret, udlejningsret, salgsret, belåningsret og testationsret over sin lejlighed, ligesom hans rettigheder og forpligtelser kan gå i arv og være retsforfølgningsgrundlag.

I tilfælde af en ejers eller lejers overtrædelse af husordenen for ejerforeningen har ejerforeningens bestyrelse ret til at iværksætte sanktioner overfor ejer eller lejer i overensstemmelse med lejelovens regler om misligholdelse.

Erhvervelse af ejerlejlighed med henblik på udlejning betragtes som erhvervsmæssig benyttelse jfr. nedenfor.

Ved overtrædelse af udlejereglerne kan ejerforeningen uden rettergang tilpligte ejerlejlighedsejeren at afhænde ejerlejligheden om nødvendigt ved tvangssalg via reglerne for tvangsauktion.

Uden ejerforeningens samtykke må erhvervsmæssig benyttelse ikke finde sted.

Ejerlejlighedsejeren må ændre, modernisere og forbedre sin ejerlejlighed, herunder flytte eller fjerne ikke bærende skillerum i det omfang, dette ikke er til gene for medejerne. Hertil nødvendige rørgennemføringer eller lignende kan kun gennemføres med samtykke af de lejlighedsejere, der berøres heraf.

Lejlighedsejeren er pligtig til at indhente bygningsmyndighedernes tilladelse i alle tilfælde, hvor en sådan er påkrævet, og at tilstille bestyrelsen en kopi af byggetilladelsen og af ibrugtagningstilladelse samt en tegning.

Med hensyn til installationer, der kræver udvidet forbrug af varme, vand eller el, skal tilladelse, inden installationerne foretages, indhentes hos bestyrelsen, der som vilkår kan kræve, at ejeren betaler en variabel afgift, svarende til det øgede forbrug.

Tilladelsen meddeles yderligere under den forudsætning, at lejlighedsejeren er ansvarlig for skader, som måtte være en følge af, at installationen overbelaster de eksisterende forsyningskanaler og afløbsinstallationer, og at lejlighedsejeren i tilfælde af, at senere liggende installationer måtte medføre krav for myndighedernes side om udvidelse af sådanne forsyningskanaler og eller afløbsinstallationer, og den af lejlighedsejeren foretagne installation har medvirket til en overbelastning, der medfører krav om udvidelse, betaler en efter forholdene passende andel af udgifterne til udvidelse, eventuelt med adgang til forholdsmæssig refundering af beløbet ved tilsvarende installationer i andre lejligheder, der herved benytter udvidelsen.

Til sikkerhed for dette krav kan foreningen kræve, at lejlighedsejeren indbetaler et depositum foruden ovennævnte variable afgift.

§ 24.
Til sikkerhed for ejerforeningens Grønlandsparken 50A – 68Cs tilgodehavende hos den enkelte ejerlejlighedsejer tinglyses nærværende vedtægter pantstiftende for kr. 40.000,00.

Husorden m.v. :
§ 25.
Enhver lejlighedsejer er pligtig at udøve sin medbestemmelsesret til de rettigheder, installationer, anlæg og indretninger, der er undergivet fælles ejendomsret, på hensynsfuld måde og i overensstemmelse med de regler, der måtte blive givet i en af foreningen vedtaget husorden.

For at benyttelse af en ejerlejlighed gælder de regler, som måtte blive givet i en af foreningen vedtaget husorden.

Disse vedtægter indeholder ændring i paragraf 10, om valg af formand, kasserer og bestyrelsesmedlemmer. Samt paragraf 16 stk. 3, og renovationsafgift. Der blev foreslået på en ekstraordinær generalforsamling den. 13. maj 1997, og vedtaget på denne.

Disse vedtægter indeholder ændring i paragraf 16 stk 2, vandafledningsafgift, der blev foreslået på en ekstraordinær generalforsamling de. 9. maj 1988, men først vedtaget på en ny ekstraordinær generalforsamling den 19. maj s.å. fordi der ikke var mødt tilstrækkeligt mange stemmeberettigede til den første.

Disse vedtægter indeholder de ændringer (omlægning af regnskabsåret og tidspunkt for generalforsamlingen) i paragraf 6, 8 og 18, der blev foreslået på ekstraordinær generalforsamling den 1. april 1982, men først vedtaget på en ny ekstraordinær generalforsamling den 13. april s.å. fordi der ikke var mødt tilstrækkeligt mange stemmeberettigede til den første.

Således vedtaget på foreningens ekstraordinære generalforsamling den 28 maj 2010.
(Som dirigent - Jørgen Makholm - advokat)

formand